Glas Javnosti

ZAHAROVA UPOZORILA ZAPAD: Ruska odmazda će se udesiti ukoliko napadnete Krim

Svet
Autor: Glas javnosti

Želela bih da ponovo upozorim Vašington, London, Brisel da su sve agresivne akcije protiv Krima ne samo osuđene na neuspeh, već će takođe dobiti udarac odmazde koji će da ih slomi, poručila je portparolka ministarstva spoljnih poslova Rusije.

Moskva upozorava Vašington, London i Brisel da su sve agresivne akcije protiv Krima osuđene na neuspeh i da će uslediti odmazda, izjavila je portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova.

"Želela bih da ponovo upozorim Vašington, London, Brisel da su sve agresivne akcije protiv Krima ne samo osuđene na neuspeh, već će takođe dobiti udarac odmazde koji će da ih slomi", rekla je Zaharova.

Takođe je kazala da Kijev otvoreno vrši pripreme da ponovo napadne Krimski most i to uz pomoć Zapada.

Izložba zarobljenih uzoraka zapadne opreme iz zone Severnog vojnog okruga koja je otvorena u Moskvi je dostojan odgovor Rusije na izlaganje oštećene ruske opreme ispred ruskih ambasada u zemljama NATO-a, rekla je Zaharova.


Ministarstvo odbrane Rusije otvorilo je nekoliko dana ranije izložbu zarobljenog naoružanja i vojne opreme, koje su zaplenili ruski vojnici tokom Specijalne vojne operacije, u Parku pobede u Moskvi. Među eksponatima su naoružanje i vojna oprema iz Francuske, Turske, Švedske, SAD, Nemačke, Britanije i drugih zemalja.

"Skrenuću pažnju NATO-u, kao što je to učinila i naša zemlja: to smo uradili kao odgovor na to kako su uzorci naše opreme bili izloženi ispred naših ambasada u zemljama NATO-a, rekla je Zaharova, dodajući:

"Bilo je ponižavajuće za zemlje koje su to uopšte uradile, kako su im rekli i njihovi građani koji su donosili i polagali cveće na sovjetsku opremu", rekla je Zaharova na brifingu za medije.

Ona je podsetila da je Rusija u prošlosti bila ismevana, tvrdeći da ruskog odgovora na takve akcije neće biti.

"Odgovaramo samo dostojanstveno i časno. Ovo radimo na način da se vidi ko nam se suprotstavlja. To radimo na način da ljudi razumeju gde je dobro, a gde zlo, gde je istina. Ne radimo to da bismo se ponizili, već da bismo ponizili dehumanizaciju koja pokušava da se popne na svetski pijedestal", naglasila je Zaharova.

Izložba nikoga neće ostaviti ravnodušnim, a na nju dolaze gosti čak i iz drugih zemalja, istakla je Zaharova. Ona je dodala da eksponate pregledaju i strane diplomate i vojni atašei.

Rojters je juče objavio, pa izbrisao izjavu britanskog ministra spoljnih poslova Dejvida Kamerona uz najavu da će je revidirati, da bi je danas opet aktuelizovao bez vidljivih promena.


Izjava Kamerona se tiče "prava ukrajinskih oružanih snaga da udare na Rusiju britanskim oružjem".

"Ukrajina ima na to pravo. Kada Rusija pogađa mete unutar Ukrajine, možete razumeti zašto Ukrajina oseća potrebu da osigura da se brani", rekao je Kameron tokom posete Kijevu.

Britanski ministar je obećao da će pomoći režimu Zelenskog koliko god bude potrebno.

Zvanična predstavnica ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova prokomentarisala je situaciju sa objavljivanjem i povlačenjem vesti.

"Čisto englesko ubistvo se odvija pred našim očima", konstatovala je Zaharova.

U petak, 3. maja, vest je ponovo objavljena na sajtu agencije bez promena, pišu "RIA Novosti".

Poslanik Državne dume sa Krima, general-major rezerve Leonid Ivljev, ranije je upozorio da bi ukrajinska vojska za vreme predstojećih vaskršnjih praznika mogla da pokuša napad na rusko poluostrvo američkim operativno-taktičkim raketama dugog dometa ATAKMS.

Član Komiteta za međunarodne poslove Dmitrij Beliki i poslanik Državne dume iz Sevastopolja, Dmitrij Belik, takođe je poručio da Rusija ima snagu da se odbrani od britanskih projektila, a u tu svrhu stalno jača sisteme PVO.

Glas javnosti /S04S 

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR