Glas Javnosti

Zaharova: Ukrajina želi nuklearnu katastrofu u celoj Evropi

Svet
Autor: Glas javnosti

Napadi ukrajinske vojske na nuklearna postrojenja u Zaporožju pokazuju da je cilj kijevskog režima da izazove nuklearnu katastrofu u čitavoj Evropi, saopštila je danas portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova na konferenciji za novinare.

– U Ukrajini se nastavljaju provokacije koje stvaraju pretnje nuklearnim objektima. Oružane snage Ukrajine su 18. jula koristile bespilotnu letelicu da izvedu napad na teritoriju nuklearne elektrane Zaporožje. Do udara je došlo u neposrednoj blizini bezbednosno kritičnih objekata nuklearne elektrane – skladišta istrošenog nuklearnog goriva i rezervoara za hlađenje reaktora. Samo pukom srećom nije došlo do oštećenja opreme i nuklearne katastrofe – istakla je Zaharova, prenosi TAS S.

Ukrajinske oružane snage su 20. jula ove godine ponovile gađanje bespilotnim letelicama nuklearnu elektranu Zaporožje, što potvrđuje da ukrajinske vlasti imaju za cilj da izazovu nuklearnu katastrofu ne samo na svojoj teritoriji, već i širom Evrope, naglasila je Zaharova, navodi ruska agencija.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR 
 

HOROSKOP