Glas Javnosti

ZAHAROVA: Ukrajina i Zapad stoje iza terorističkih napada na Rusiju

Svet
Autor: Glas javnosti

Portparolka MSP poručila da su predstavnici Kijeva preuzimali odgovornost za izvedene terorističke napade ponoseći se time.

Postoji veliki broj primera terorističkih napada koji su se izvodili neposredno po direktivi kijevskog režima, i bezbednosnih snaga Ukrajine, a u čijoj organizaciji su učestvovali i pripadnici Azova, podsetila je danas u intervjuu za "Cargrad" portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova.

Dodala je i da je Moskva zatražila od Kijeva da se isporuče osumnjičeni za učešće u terorističkim napadima u Rusiji.


Prema njenim rečima, "ovakvih slučajeva ima mnogo", a svi oni organizovani su ili po direktivi Kijeva ili iz inostranstva. 

Ona je skrenula pažnju da ruska strana poseduje čitav niz dokumenata-dokaza, koji potvrđuju umešanost pomenutih struktura u te terorističke napade. 

"Oni su i sami to priznali. Potvrđivali su (umešanost) ne po hodnicima, već zvaničnim izjavama. Preuzimali su odgovornost za izvedene terorističke napade ponoseći se time", dodala je Zaharova.

Jedan od njihovih glavnih ciljeva, kako je kazala, bio je da se uništi Krimski most. 

Govoreći o nedavnom napadu na "Krokus siti hol", ona je podsetila da je Zapad odmah požurio da opravda kijevski režim. 


"Mi nismo na mrežama objavljivali bogohulne postove koje su sebi dozvolili lideri država NATO. To bi bilo previše bolno za one koji su izgubili svoje bližnje. Ali, obavezno ćemo se vratiti na to".

Zaharova se, uzgred, dotakla i sajta "Mirotvorac", nezvanične internet baze neprijatelja Ukrajine, ocenivši da se čak ni ISIS ne bi setio da objavljuje spisak "ljudi za likvidaciju". 

"A potom da se štiklira (da je nešto odrađeno), da se zbog toga raduje i da se sve to javno slavi", prokomentarisala je ona. 

Glas javnosti /R02S 

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR