Glas Javnosti

SUROVA ZAHAROVA: SAD da se SUDI za zločine u Jugoslaviji i Iraku

Svet
Autor: Glas javnosti

Portparol Ministarstva spoljnih poslova Rusije oštro reagovala.

Portparol Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova, podsetila je predsednika Švajcarske Konfederacije Ignacija Kasisa da je podrivanje temelja epohe nakonDrugog svetskog rata inicirano bombardovanjem i raketiranjem mirnih jugoslovenskih gradova 1999. godine od strane NATO bloka.



Prema rečima Zaharove, ruska strana u poslednje vreme beleži izjave švajcarskih vlasti u vezi sa događajima u Ukrajini, koje Moskvu navode na osnovana pitanja. Konkretno, prema rečima portparola, predsednik Konfederacije, koji je istovremeno i na čelu Federalnog departmana spoljnih poslova, Ignacijo Kasis je u intervjuu luksemburškom izdanju "Le Kotidjen“, 7. aprila „glasno objavio“ o propadanju „epohe koja je počela krajem Drugog svetskog rata, a tokom koje nijedna suverena i demokratska zemlja na kontinentu nije bila napadnuta“.



"Želeli bismo da podsetimo šefa švajcarske države da je podrivanje temelja posleratne epohe, kao i slom sistema međunarodnog prava inicirao NATO blok bombardovanjem i raketiranjem mirnih jugoslovenskih gradova 1999. godine. Takva zaboravnost i svojevoljna interpretacija istorijskih činjenica u korist političke situacije apsolutno su neprihvatljive" - navodi se u komentaru Zaharove, objavljenom na portalu ruskog ministarstva.



Zaharova je ranije komentarišući poziv američkog predsednika Džozefa Bajdena da se organizuje tribunal za Ukrajinu, savetovala Vašington da prvo počne sa suđenjima o Jugoslaviji i Iraku.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR