Glas Javnosti

Zaharova se nasmejala na Bajdenovu izjavu da su Amerikanci nezamenljivi

Svet
Autor: Glas javnosti

Kada govori o tome da su Amerikanci "nezamenljiva nacija, jedina supersila na svetu i glavna demokratija", predsednik SAD Džozef Bajden iz nekog razloga ne spominje američki državni dug i nekontrolisano štampanje novca, ukazala je portparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova u nedavnoj objavi na Telegramu, ocenivši da je to "krindž godine".

"Ali, najsmešnije je to što je 1912. godine demokratski predsednički kandidat Vudro Vilson rekao u predizbornom govoru da niko nije nezamenljiv. Vilson je te izbore dobio", podsetila je Zaharova.

Američki državni dug, podsetimo, dostigao je neverovatan iznos. Prema podacima iz marta američkog Ministarstva finansija, državni dug je premašio 34 biliona dolara i on nastavlja da se uvećava za oko jedan bilion dolara skoro svakih 100 dana.


Američka centralna banka, Federalne rezerve (FED), prijavile su gubitak od 114 milijardi dolara za 2023. godinu, a to je prvi put u američkoj istoriji. Mnogi stručnjaci smatraju da je ovo samo početak.

U isto vreme, Rusija je, uprkos sankcijama i SVO, uspela da ostvari neverovatne ekonomske rezultate, a njen ekonomski rast se nastavlja i dalje. BDP je tako u prvom kvartalu godine dostigao 5,4 odsto. Ruska Federacija nastavlja da razvija i jača partnerstva sa prijateljskim zemljama, a do 2030. zacrtan je novi cilj – Rusija će postati četvrta ekonomija sveta. 

Glas javnosti /R02S 

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR