Glas Javnosti

ZAHAROVA ODBRUSILA FON DER LEJEN: Izjave fon der Lajen su provokacija koja ima za cilj raspirivanje međureligijske i međuetničke mržnje

Svet
Autor: Glas javnosti

Izjava predsednice Evropske komisije Ursule fon der Lajen o sličnostima između Rusije i Hamasa je provokacija i manifestacija nacionalizma i ksenofobije, izjavila je portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova.

Ursula fon der Lajen je tokom govora na američkom institutu Hadson izjavila da su "Rusija i Hamas slični i podsetila na reči ukrajinskog predsednika Vladimira Zelenskog da je "njihova suština ista".

"Izjave Ursule fon der Lajen su manifestacija ekstremnog oblika nacionalizma i ksenofobije, provokacija koja ima za cilj raspirivanje međureligijske i međuetničke mržnje. Kompromitovana predsednica Evropske komisije potpuno je zaboravila na milione žrtava, žena i dece američkog rata protiv terorizma u Iraku, Avganistanu, Somaliji, Libiji, Siriji", napisala je Zaharova na Telegramu.

Zaharova je dodala da u Vašingtonu govore slične stvari, aludirajući na reči američkog predsednika Džozefa Bajdena, koji je "izjednačio politiku ruskog lidera Vladimira Putina i akcije Hamasa".

"Čujemo slične izjave zato što rusofobsko krilo američke duboke države zaista želi da seje međunacionalni i međuverski razdor među nama, igrajući se nacionalnim i verskim osećanjima. Učinili su to tako slavno u Ukrajini i u drugim delovima sveta, ali kod nas će slomiti zube", jasno je poručila Zaharova.

Kako je ocenila, takvih izjava i raznih provokacija biće još mnogo, ali snaga Rusa je u jedinstvu.


"Naša snaga je u jedinstvu, zasnovanom na mirnom suživotu i međusobnom poštovanju među predstavnicima različitih nacionalnosti i verskih uverenja. Ni ovde neprijatelj neće proći!", zaključila je portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR