Glas Javnosti

ZAHAROVA: Novi ukrajinski ministar odbrane je poznat po nehumanom postupanju

Svet
Autor: Glas javnosti

Portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova je na današnjem brifingu govorila o promenama na čelu ukrajinskog Ministarstva odbrane, te o nastojanjima režima u Kijevu da vaspitava ukrajinsku omladinu u nacističkom duhu.

Novi ministar odbrane Ukrajine Rustem Umerov poznat je po nehumanom postupanju prema stanovnicima Krima i prema Tatarima, svojevremeno je podržao blokadu vode na poluostrvu, rekla je portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova na današnjem brifingu.

Bivši ukrajinski ministar odbrane Aleksej Reznikov je podneo ostavku Vrhovnoj radi (ukrajinskom parlamentu), a kako je najavio predsednik Vladimir Zelenski, na njegovo mesto dolazi Rustem Umerov koji je do sada bio na čelu Fonda državne imovine.


Rustem Umerov je po nacionalnosti Krimski Tatarin, ali ga to nije sprečilo da podrži da se 2014. godine prekine snabdevanje poluostrva vodom iz Severnokrimskog kanala, kojim se obezbeđivalo od 85 do 87 procenata potreba za vodom na Krimu, ukazala je Zaharova.

Sa druge strane, nastavila je, Reznikov je napustio poziciju nakon velikih korupcijskih skandala u ukrajinskom Ministarstvu odbrane.

"Kakve god zločine počinili ukrajinski neonacisti, ruske agencije za sprovođenje zakona pažljivo beleže sva njihova zverstva", naglasila je.

Neonacizam, agresivni nacionalizam i šovinizam haraju u Ukrajini jer su države članice NATO-a dugi niz godina gajile ukrajinski neonacizam i mržnju prema Rusiji, nastavila je Zaharova.

"U Ukrajini se pod pokroviteljstvom kijevskih vlasti odaje počast nacističkim poslušnicima, nameću se lažne vrednosti mladoj generaciji stanovnika zemlje i usađuje se izopačeni koncept dobra i zla", istakla je.

Sve se to jasno uklapa u politiku Zapada da od dece Ukrajine napravi "bezumne zombije" koje će posle koristiti, kao što se sada radi sa njihovim roditeljima, objasnila je.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR