Glas Javnosti

ZAHAROVA: Nato se sprema za rat sa Rusijom

Svet
Autor: Glas javnosti

Vojne vežbe NATO-a „Stedfast defender“ ukazuju na to da se Alijansa priprema za potencijalni sukob sa Rusijom, izjavila je zvanična predstavnica ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova.

Kako je rekla, reč je o najvećim vojnim vežbama Alijanse od Hladnog rata u kojim učestvuje oko 90.000 vojnika iz više od 10 emalja i koje traju više meseci.

„Prema njihovom scenariju, aktivirajući sve instrumente, uključujući i hibridno i obično naoružanje razrađuju se koalicione akcije protiv Rusije. Moramo konstatovati da se NATO ozbiljno sprema za potencijalni sukob sa nama o čemu, uzgred budi rečeno, otvoreno govore visokorangirani predstavnici Alijanse“, kazala je ona.

Ona je tako odgovorila na saopštenje koje je 2. maja usvojio Savet NATO-a, u kojem se bez dokaza navodi kako je Rusija kriva za hibridne napade protiv članica ovog vojnog bloka.
Komentarišući još jednu u nizu seriju optužbi, Zaharova je poručila da se NATO bavi dezinformacijom i širenjem antiruske histerije – kako bi opravdao do sada neviđenu militarizaciju Evrope. U tom kontekstu spomenula je i to što se i dalje kriju informacije o napadu na Severni tok.

„Tvrdnjama da je Rusija pokrenula hibridni rat protiv NATO-a Alijansa pokušava da obmane stanovništvo Evrope i Severne Amerike kako bi se skrenula pažnja javnosti sa svega onoga što radi NATO. Upravo je NATO bio taj koji je pokrenuo hibridni rat protiv Rusije u svim geografskim pravcima. I ne samo hibridni – u ukrajinskom sukobu Alijansa je aktivno uključena u pravu vojnu konfrontaciju sa našom zemljom. Oni ne samo da finansiraju kijevski režim i snabdevaju ga oružjem, već mu dostavljaju i obaveštajne podatke nakon čega se zapadnim oružjem izvode napadi po civilima i civilnoj infrastrukturi na teritoriji Rusije“, zaključila je Zaharova.

Glas javnosti /R02S 

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR