Glas Javnosti

Zaharova: Makron gura Evropu ka katastrofi - dosledan je u rusofobiji!

Svet
Autor: Glas javnosti

Makron je ranije izjavio da ne isključuje mogućnost slanja trupa u Ukrajinu ako dobije odgovarajući zahtev iz Kijeva i ako Ruska Federacija probije linije fronta

Francuski predsednik Emanuel Makron svojom agresivnom retorikom gura evropski kontinent ka katastrofi, izjavila je danas portparolka ruskog ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova.

- On (Makron) je, nažalost, dosledan u rusofobiji. Važno je da takvom agresivnom retorikom i monstruoznim kriminalnim akcijama pomaže da se evropski kontinent gurne ka katastrofi - rekla je Zaharova na marginama Međunarodnog ekonomskog foruma u Sankt Peterburgu (SPIEF), prenosi agencija RIA Novosti.

Ona je napomenula da Makr
on i njegov tim nemaju iskustva u vladi, kao ni "u stvarnim poslovima ne samo u svetu, već i u svojoj zemlji". Istovremeno, kako je dodala, tvrde da imaju ogroman značaj. 

- Makron je neznalica, sudeći po njegovim izjavama. Možda ima mnogo diploma, ali to ništa ne znači - rekla je ona dodajući da njegove izjave ne odgovaraju realnosti.

Youtube/printscreen
foto: priskreeni

Makron je ranije izjavio da ne isključuje mogućnost slanja trupa u Ukrajinu ako dobije odgovarajući zahtev iz Kijeva i ako Ruska Federacija probije linije fronta.

Francuski premijer Gabrijel Atal rekao je u četvrtak da Francuska ne planira da pošalje svoju vojsku u Ukrajinu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR