Glas Javnosti

Zaharova: Čudan zahtev srpskog ministra

Svet
Autor: Glas javnosti

“Srpski ministar privrede Rade Basta ima neko čudno razmišljanje kada govori da Srbija treba da uvede sankcije Rusiji, koja je uvek poštovala Srbiju i njen narod”, objavila je sinoć portparolka Ministarstva inostranih poslova Rusije Marija Zaharova, prenosi Sputnjik.

 Neki čudan stav: Amerika vrši pritisak na Srbiju, a srpski ministar poziva da se izađe sa stavom protiv Rusije. Možda bi bilo bolje da se srpski ministar odlučno izjasni protiv pritisaka na svoju zemlju – napisala je ona na Telegramu.

– Rusija je, za razliku od SAD, uvek poštovala Srbiju i njen narod. A poenta nije samo u istorijskoj istini, već u očiglednoj činjenici: uvođenjem sankcija Rusiji pritisak SAD na Srbiju neće prestati, već će se samo pojačati – naglasila je Zaharova.

Ministar privrede Srbije Rade Basta zatražio je da se Vlada Srbije hitno izjasni o uvođenju sankcija Ruskoj Federaciji zbog agresije na Ukrajinu.

– Naša zemlja već plaća veliku cenu zbog neuvođenja sankcija Rusiji i to postaje neizdrživo. Ja kao ministar privrede da gledam koliki se pritisak vrši na predsednika Srbije Aleksandra Vučića, a da mi ćutimo, to ne mogu da prihvatim. Zato sam za uvođenje sankcija Rusiji, stojim uz predsednika Vučića u odbrani državnih i nacionalnih interesa i imam apsolutno poverenje u njega – naveo je Basta.

Od njegove izjave ogradila se i stranka kojoj pripada Jedinstvena Srbija, kao i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR