Glas Javnosti

ZABRINJAVAJUĆE : Ford otpušta radnike u ovoj zemlji

Svet
Autor: Glas javnosti

Američki proizvođač automobila Ford saopštio je danas da će ukinuti skoro 1.100 radnih mesta u fabrici u Valensiji, na istoku Španije, u okviru socijalnog plana povezanog sa reorganizacijom proizvodnje u Evropi, prenosi autonews.

Predstavnica za medije kompanije objasnila je da je ta odluka doneta zbog obustavljanja proizvodnje Fordovih modela "S-Max" i "Galaxy" u fabrici u Valensiji u aprilu ,jer svoju liniju putničkih automobila prebacuje na SUV i električne automobile.

- Ford će konstruktivno raditi sa svojim sindikalnim partnerima na smanjenju uticaja otpuštanja na zaposlene, njihove porodice i lokalnu zajednicu - rekao je portparol.


Kompanija je u februaru saopštila da će ukinuti 3.800 poslova u razvoju proizvoda i administraciji u Evropi, uglavnom u Nemačkoj i Velikoj Britaniji. Kao razlog za ukidanje radnih mesta naveli su rastuće troškove i potrebu za manjim brojem radnika za proizvodnju električnih vozila.
Ford će predstaviti novo potpuno električno vozilo za Evropu 21. marta. Biće proizvedeno u fabrici automobila u Kelnu piše Telegraf

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR