Glas Javnosti

OVE NAMIRNICE NE POSTOJE U ISHRANI MEGAN MARKL: Vojvotkinja strogo vodi računa o zdravlju

Pop kultura
Autor: Glas javnosti

Nije tajna da je Megan Markl veoma zabrinuta za svoje zdravlje i dobrobit. Ova 42-godišnjakinja ima dnevnu rutinu koja uključuje dodatke ishrani, vežbe, akupunkturu i jogu.

Prema Everyday Health, Markl prati raznoliku, ali uglavnom biljnu ishranu. Njen pristup je više fokusiran na to šta da jede nego šta da ne jede, ali postoje dve stvari koje ne konzumira: puter i kafa.


Maslac

Umesto tradicionalnog putera, Markl radije koristi puter od oraha, poput putera od badema. Njena omiljena užina su kriške jabuke sa bademovim puterom i morskom solju.


"Ovo je fantastična užina. Jabuke daju zasitna vlakna, a bademov puter sadrži zdrave masti, proteine i više vlakana. So može da naglasi slatkoću, pa je dodavanje malo u redu", prokomentarisala je dijetetičarka Ejmi Gorin.


Kafa
Mnogi od nas se oslanjaju na kafu za početak dana, ali ne i Megan Markl. Više voli zeleni sok. Njena omiljena kombinacija je jabuka, kelj, spanać, đumbir i limun.


Biljna ishrana ima svoje zdravstvene prednosti i povezana je sa manjim rizikom od bolesti kao što su bolesti srca, dijabetes tipa 2, visok krvni pritisak, određeni karcinomi i gojaznost. Međutim, kao vegetarijanac ili vegan, moraćete da pratite nivoe vitamina B12 i eventualno uzimate dnevne suplemente kako biste sprečili nedostatke.


Glas javnosti/I01H

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR