Glas Javnosti

MELANIJNE PLAVE OČI SU AMAJLIJA! Onome ko ih poseduje doneće snagu i nadu

Pop kultura
Autor: Glas javnosti

Na sve atraktivnijem tržištu kripto umetnina od nedavno je "u igri" i nekadašnja prva dama Amerike, Melanija Tramp.

Ona je na svom zvaničnom Tviteru objavila da lansira novu platformu za nezamenjive tokene.

Prvi objavljeni NFT pod nazivom "Melanias Vision" može da se kupi za jedan SOL (jedinicu kriptovalute, koja je deo Solana blokčejn platforme), odnosno za 185 dolara.

Ova poruka, koja se pušta kada kliknete na NFT fotografiju na Melanijinom sajtu je: “Moja vizija je: Radovati se budućnosti uz inspiraciju, snagu i hrabrost.” A evo i šta na samom vebsajtu piše o ovom umetničkom delu:

"Mark-Anton Kulonove vodene boje koje oduzimaju dah predstavljaju kobalt-plave oči Melanije Tramp, koje će onome ko ih poseduje biti amajlija koja inspiriše. Melania’s Vision će onome ko ih poseduje doneti snagu i nadu."

Ona je takođe najavila da će kroz ovu platformu pružati pomoć ugroženoj deci da razvijaju kompjuterske veštine i uče programiranje, preko svoje inicijative "Be Best", ali nije precizirala koji deo novca zarađenog od prodaje NFT planira da uloži u humanitarne svrhe.

NFT su poput kriptovaluta kao što je bitkoin, a postoje na "blokčejnu", digitalnoj bazi podataka. Za razliku od kriptovaluta koje su "zamenljive" (jedan bitkoin vredi isto kao i svaki drugi bitkoin), svaki NFT ima jedinstvenu procenjenu vrednost koju postavlja onaj ko najviše ponudi.  


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR