Glas Javnosti

MASK STAO NA NJENU STRANU! Glumica tuži Dizni jer je otpuštena zbog svojih političkih stavova ​

Pop kultura
Autor: Glas javnosti

Glumica i bivša MMA borac Đina Karano pokrenula je tužbu protiv kompanija Dizni i Lukasfilm nakon što je otpuštena 2021. godine zbog kontroverzne objave na društvenim mrežama.

Tužbu finansira Elon Mask, koji je pozvao druge da se pridruže na Iks platformi.


Karano traži odštetu od 75.000 dolara i želi da sud naredi Lukasfilmu da je ponovo zaposli. Ova glumica, poznata po ulozi u seriji "Mandalorac" kao Cara Dune, često je bila u sukobu sa levičarima na internetu.

foto:društvena mreža X

Otpuštena je nakon što je na Instagramu uporedila republikance sa Jevrejima tokom Holokausta, izazivajući kontroverze i kritike. U tužbi tvrdi da je podvrgnuta nezakonitom prekidu i odmazdi, ističući da je kažnjena zbog izražavanja svojih stavova i suprotstavljanja "mafijaškoj grupi" koja nameće svoju progresivnu ideologiju.


Elon Mask, koji podržava tužbu, ističe svoju posvećenost slobodi govora i podršku onima koji se suočavaju s diskriminacijom zbog svojih stavova. Tužba, podneta federalnom sudu u Kaliforniji, obuhvata širok dijapazon referenci iz Ratova zvezda, naglašavajući sukob između Karano i kompanija koje su je otpustile.

Glas javnosti

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR