Glas Javnosti

Doli Parton NE ŽELI statuu u rodnom Tenesiju: Nije pravo vreme za to (VIDEO)

Pop kultura
Autor: Glas javnosti

Američka kantri pevačica Doli Parton pozvala je vlasti rodnog Tenesija da odustanu od projekta postavljanje njene statue, kako je planirao parlament te savezne države, navodeći da "nije pravo vreme za to".

Parlament Tenesija razmotrio je početkom februara predlog zakona o postavljanju statue pevačici ispred zgrade skupštine u glavnom gradu Nešvilu. I demokrate i republikanci su bezrezervno podržali taj projekat. Međutim, pevačica (75) je rekla da to ne želi.

"Uzimajući u obzir sve što se događa u svetu, mislim da nije prikladno da trenutno bude postavljena statua", navela je ona na Tviteru i dodala da je od parlamenta zatražila povlačenje predloga zakona.

Pevačica je dodala da je počastvovana i dirnuta tim gestom, navodeći da možda nekada, posle njene smrti, ako parlament i dalje smatra da je to zaslužila, bude postavljena njena statua.

Doli Parton, koja je jedna od najpopularnijih javnih ličnosti u SAD, poznata je po hitovima "9 to 5", "Jolene" i "I Will Always Love You", koju je kasnije pevala i Vitni Hjuston.

Pevačica, poznata po dobrotvornom radu, poklonila je milion dolara laboratoriji Moderna za proizvodnju vakcine protiv koronavirusa.

(Glas javnosti/N1)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR