Glas Javnosti

Za sve KRIVA POROTA: Medicinskoj sestri IZ PAKLA pomereno suđenje!

Svet
Autor: Glas javnosti

Bivšoj medicinskoj sestri, osuđenoj za ubistvo sedam beba u bolnici grofice od Čestera, biće ponovo suđeno u junu 2024.

Lusi Letbi će se suočiti sa ponovljenim suđenjem po optužbi za pokušaj ubistva novorođene devojčice, rečeno je na sudu.

Bivša medicinska sestra (33) proglašena je krivom u avgustu za ubistvo sedam beba i pokušaj ubistva još šest u bolnici Grofice od Čestera u severozapadnoj Engleskoj.


Porota nije mogla da donese presude po još šest tačaka za pokušaj ubistva, koje se odnose na tri novorođene devojčice i dva dečaka. Optužena je da je dva puta pokušala da ubije jednu od beba.

Tužilac Nik Džonson KC rekao je u ponedeljak krunskom sudu u Mančesteru da će tužilaštvo ponovo suditi Letbijevoj po jednoj od tih tačaka – pokušaju ubistva devojčice u februaru 2016. – ali ne i po preostalim tačkama.

Gospodin Goss KC rekao je da je prvi raspoloživi datum za novo suđenje 10. jun 2024. zbog „ogromnog zaostatka predmeta“ na sudovima. Ipak, on je rekao da nijedno novo suđenje ne bi trebalo da se održi pre nego što sudije odluče da li da Letbi daju dozvolu da se žali na osude iz njenog prvog suđenja.


Letbi će ostatak života provesti u zatvoru nakon što je osuđena na višestruke doživotne kazne – po jednu za svako krivično delo – postavši tek četvrta žena u istoriji Ujedinjenog Kraljevstva koja je dobila takvu kaznu.

Letbi, koja je odbila da prisustvuje izricanju presude i poslednjim danima njenog suđenja, gledala je postupak putem video-linka u konferencijskoj sali blizu Vejkfilda u Zapadnom Jorkširu. Ona je sudu potvrdila svoje ime i da je mogla čuti pravne rasprave.

Posle toga, Džonatan Stoler, glavni tužilac u Merzi-Češir, rekao je: „ Navedene odluke u kojima se postvalja pitanje da li da se traži ponovno suđenje po preostalim tačkama pokušaja ubistva bile su izuzetno složene i teške.


„Pre nego što smo doneli svoje zaključke, pažljivo smo saslušali stavove ožalošćenih porodica, policije i tužioca. Razmatrani su mnogi konkurentni faktori, uključujući dokaze koje je sud saslušao tokom dugog suđenja i njihov uticaj na naš pravni test za pokretanje postupka.

Glas javnosti 

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR