Glas Javnosti

Za kršenje policijskog časa, ubacivani kod zaraženog od korone (VIDEO)

Svet
Autor: Glas javnosti

Snimci policajaca u Indiji koji prebijaju ljude koji krše policijski čas šokirao je čitav svet, ali da to nisu jedine metode koje izalze iz standardnih okvira, potvrđuju i novi snimci gde policajci uhapšene stavljaju u maricu sa "obolelim" od korone.

U pitanju je "lažni" oboleli, ali uhapšeni to ne znaju. To je deo mera koje za cilj imaju da kod građana probude svest o opasnosti od korone prema rečima indijske policije.

Jedan takav slučaj policija je objavila i na svom zvaničnom jutjub nalogu.

Policajci su zaustavili trojicu muškaraca koji su se stisli na motoru kršeći policijski čas. I nijedan od njih nije imao ni masku.

- Zašto ste na motoru vas trojica? Zašto nemate maske? Da li znate šta može da se desi ako ih ne nosite? upitali su policajci.

Odogovor koji su dobili nije bio zadovoljavajući pa su mladiće onda na silu ubacili u pomenuta kola hitne pomoći gde se, kao što smo vam i rekli, nalazi (lažni) pacijent oboleo od COVID-19.

Shvativši ko je unutra muškarci su mahnito pokušavali da pobegnu - s tim što se jedan čak odmaknuo i prekrio lice jer je "pacijent" počeo i da kašlje.

Još veća panika je nastala kada je "oboleli od korone" ustao. E onda su ova trojica pokušali bukvalno da izađu kroz prozor kola hitne pomoći, moleći istovremeno pacijenta da se drži dalje od njih. Lupali su u vrata i molili policajce da ih puste.

- Ljudi ne shvataju koliko je virus zastrašujuć, jer ga ne mogu videti. Ali on može biti bilo gde. Zbog toga je vlada odredila karantin i policijski čas - rekao je jedan zvaničnik policije.

Zvaničnici policije su još jednom potrvdili da je "pacijent" samo glumac i da muškarci nisu bili ugroženi, ali su istakli još jednom važnost nošenja maski i poštovanja svih mera koje je propisala država.

 

 

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR