Glas Javnosti

ВРУЋ КРОМПИР: Доналд извређао Леброна Џејмса, Меланија подржала славног кошаркаша

Svet
Autor: Глас јавности / Н1 / од 06.08.2018.

Прва дама Сједињених Америчких Држава Меланија Трамп стала је у одбрану кошаркаша Леброна Џејмса, пошто га је њен супруг Доналд Трамп увредио у поруци на Твитеру.

У изјави коју је објавила њена портпаролка, а пренели медији, Меланија Трамп је рекла да Џејмс "добро ради у корист нове генерације" те да она жели да посети школу коју је кошаркаш отворио у савезној држави Охајо.

Госпођа Трамп "охрабрује свакога да одржи отворен дијалог о питањима која муче данашњу децу", навела је портпаролка и додала да је Меланија Трамп "путовала широм земље и разговарала с децом о важности одговорности на друштвеним мрежама" у склопу њене иницијативе "Би Бест" (Буди најбољи, кампањи против малтретирања на интернету).

Амерички председник на Твитеру је исмејао кошаркаша написавши: "Леброна Џејсма интервјуисао је најглупљи телевизијски човек (водитељ Си-Ен-Ена Дон Лемон). Успео је да прикаже Леброна као паметног, а то заправо није лако".

Трамп је то написао пошто је Џејмс, медијски највише праћен играч НБА лиге, у интервјуу за Си-Ен-Ен оптужио је Трампа да "дели" Американце према боји коже.

Повод за то је полемика коју су изазвали играчи америчког фудбала који клече при извођењу националне химне протестујући тако против полицијског насиља над Афроамериканцима, на шта им је Трамп поручио да их треба отпустити.

 

Глас јавности / Н1/ од 06.08.2018.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR