Glas Javnosti

Vol Strit: Bajden zastrašuje birače, kao i njegova Demokratska stranka

Svet
Autor: Glas javnosti

"Vol strit žurnal" ocenjuje da je predsednik SAD Džozef Bajden postao pretnja za američku demokratiju i da je sklon, kao i njegova Demokratska stranka, zastrašivanju birača.

Kolumnista Džerard Bejker navodi da Bajden ima sposobnost da zastrašuje birače tokom predizbornih kampanja i podseća da je 2012. izjavio da će republikanac Mit Romni, ako pobedi na predsedničkim izborima, „vratiti crne Amerikance u lance“.


Bejker napominje da je Bajden, zajedno sa svojom Demokratskom partijom, uterivao strah u kosti biračima preko protesta „Crni životi su važni“ i nasilja koje je tim povodom činjeno.

U tekstu za „Vol strit žurnal“ on naglašava da je glavni argument pristalica Bajdenove partije – potreba spasavanja demokratije od republikanaca – licemeran:

„Demokrate su lake ruke podržale proteste pokreta ` Crni životi su važni`. Mnogi nisu osudili široko rasprostranjeno nasilje koje se dešavalo tokom tadašnjih demonstracija. Neki su čak pružili retoričku i finansijsku podršku onima koji su činili nasilje“ – napominje Bejker.

On ukazuje na činjenicu da Demokratska partija sada ima za cilj ukidanje nezavisnog ustavnog suda, kao i ukidanje prava saveznih država da regulišu izbore na svojoj teritoriji.


„Glasači na izborima za Kongres to, verovatno, neće zaboraviti“ – navedeno je u tekstu.

Bejker poručuje Bajdenu da dobro čuje poruku birača koju će dobiti na izborima za Kongers, a ne da je odbacuje kao nezakonitu ili da je osuđuje kao antidemokratsku.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR