Glas Javnosti

VOJSKA U NESTAJANJU: Uništeno 1.888 tenkova i BVP, 213 aviona i helikoptera, štab sa 100 plaćenika i neonacista

Svet
Autor: Glas javnosti

Ruska vojska je raketama „Iskander“ uništila više od 100 nacionalista i plaćenika koji su se nalazili u štabu odbrane u Harkovu, izjavio je portparol Ministarstva odbrane Ruske Federacije Igor Konašenkov.

Pored toga, naveo je on, ruska avijacija je uspela da onesposobi vojni aerodrom u Mirgorodu u Poltavskoj oblasti, a pored toga uništila je i nekoliko ukrajinskih helikoptera i jedan avion, kao i skladište za gorivo.

-Ukupno je od početka specijalne vojne operacije uništeno 125 ukrajinskih aviona, 88 helikoptera i 381 dron. Takođe, uništeno je i 1.888 tenkova i drugih borbenih vozila, 205 raketnih sistema, 795 komada poljske artiljrije i minobacača, kao i 1.771 jedinica motorizovane tehnike, precizirao je Konašenkov.

Takođe je kazao i da je samo danas ruska vojska pogodila 28 ukrajinskih vojnih objekata, piše Sputnik.

Među njima: dva skladišta raketnog i artiljerijskog naoružanja i municije, kao i 23 područja koncentracije vojne tehnike Oružanih snaga Ukrajine.

Specijalna vojna operacija Rusije u Ukrajini počela je 24. februara. U toku su žestoke borbe u Mariupolju i Donbasu. Tokom jučerašnjeg dana su, prema rečima ruske strane, dva ukrajinska helikoptera izvršila udar na skladište nafte u Belgorodu. Ukrajinske vlasti nisu preuzele odgovornost za ovaj napad.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR