Glas Javnosti

Vodič za neupućene: Šta sve (ne) možete da radite ukoliko za vreme pandemije poželite da vodite ljubav u Njujorku

Svet
Autor: Glas javnosti

Malo je verovatno, ali utisak je da su čelni ljudi njujorške Službe za javno zdravlje inspiraciju pri donošenju smernica za sigurna druženja i seks tokom trajanja pandemije koronavirusa slušali vođeni stihovima pesme "Svirajte nešto ljubavno" legendarne pank grupe "Hladno pivo" - "sigurno, tiho, sterilno".

I dok Kekin i drugovi u svojoj numeri pevaju o tradiciji da se nekada sjajni muzičari i bendovi tokom godina "prodaju" kako bi "izašli iz podruma" i unovčili slavu, stih "sigurno, tiho, sterilno" u konotaciji pravilnika jedne od najpopularnijih turističkih destinacija na svetu trebalo bi da bude shvaćen bukvalno.

Tako, svima koji se nađu u Njujorku pre svega je savetovano da, ukoliko mogu, seks upražnjavaju sa partnerom sa kojim žive, a ukoliko nemaju partnera, da bliske kontakte smanje na najmanju moguću meru, bez razmene nežnosti.

Ukoliko, pak, padnete na nečije čari iako ste tu osobu tek upoznali te se upustite u strastvenu avanturu, tokom čitavog trajanja trebalo bi da nosite zaštitnu masku i izbegavate "teško disanje i dahtanje". A u slučaju da vam se "otvori" prilika da se upustite u grupni seks, razmislite i više od dva puta - Služba za javno zdravlje savetuje da takvu aktivnost izbegavate...

No, nije sve bilo "protiv", ova služba istakla je i koju aktivnost podržava:

- Sami ste sebi najsigurniji seksualni partner. Drugim rečima, kovid-19 se ne širi masturbacijom. Pobrinite se da, ukoliko koristite igračke, iste operete sapunom i vodom, a i ruke bi trebalo da vam budu čiste. Ukoliko živite sa nekim, spavajte samo sa tom osobom. Na taj način smanjićete rizik od širenja virusa. 

Pored toga, dodate su još poneke smernice, u slučaju da duhove nije moguće smiriti, pa bi, u slučaju stupanja u intimne odnose sa osobom sa kojom ne živite, trebalo da se raspitate da li je imala neke simptome i da li je imala kontakt sa nekim ko je bio zaražen. A među stvarima koje bi, prema preporukama, trebalo izbegavati su "dejting" sajtovi, aplikacije za upoznavanje, osobe koje se bave prostitucijom, ali i ljubljene i oralni seks.

Pa ko voli...

 

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR