Glas Javnosti
posta

VODENIM TOPOVIMA NA DEMONSTRANTE! Tršćanska luka u haosu, lučki radnici digli glas protiv ZELENE PROPUSNICE, brodovi ih zaobilaze (FOTO+VIDEO)

Svet
Autor: Glas javnosti

Vodenim topovima i suzavcem italijanska policija je rasterala lučke radnike i aktiviste koji su već nekoliko dana blokirali tršćansku luku.

Radnici luke u Trstu protestuju protiv uvođenju "zelene propusnice", potvrde o vakcinaciji protiv kovida 19, koja je od 15. oktobra obavezna za sve zaposlene da bi mogli doći na posao.

Demonstranti, među kojima je bilo i aktivista pokreta "No grin pas", nakon akcije policije seli su na zemlju i vikali da neće odustati i da je cela akcija "sramotna".

 

Mediji izveštavaju da su aktivisti grupe protivnika propusnica u stvari učinili medveđu uslugu lučkim radnicima, koji su do sada mirno protestovali.

 

Zbog blokade luke, koja je jedna od najvećih za interkontinentalni transport kontejnerske robe, ovu luku već nekoliko dana zaobilaze kompanije koje svoju robu brodovima usmeravaju prema drugim evropskim odredištima.

Lučka direkcija i političari Trsta i regije Friuli Venecija Đulija upozoravaju da će gubici zbog blokade biti ogromni i durgoročni, jer partneri već menjaju pristanište za svoju robu koju transportuju morem.

(Glas javnosti)

 

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR