Glas Javnosti

Vladimir Putin: Svi žele da nas negde 'ujedu', oni koji to nameravaju trebalo bi da znaju da ćemo SVIMA IZBITI ZUBE!

Svet
Autor: Glas javnosti

Kako Rusija postaje jača, tako njeni protivnici odmah nalaze povode da pokušaju da ograniče njen razvoj. Takvi pokušaji nastavili su se odmah posle raspada SSSR-a, rekao je Vladimir Putin

Onje takođe dodao da će Rusija oštro odgovoriti svima koji pokušaju da posegnu na njenu teritoriju

"Svi žele da nas negde 'ujedu' ili da nam nešto 'odgrizu', ali oni koji nameravaju to da učine trebalo bi da znaju da ćemo izbiti zube svima tako da više ne mogu da grizu", obećao je predsednik Rusije na sastanku organizacionog odbora „Pobeda“.

Istovremeno, Putin je istakao da Rusija ne ide putem militarizacije ekonomije.  On je upozorio da će se pokušaji obuzdavanja Rusije nastaviti, jer njenim protivnicima "takva zemlja jednostavno nije potrebna".

 

Ruski predsednik Vladimir Putin poručio je danas da Moskva neće zatvarati oči pred pokušajima prekrajanja istorije vezane za Drugi svetski rat.

"Ne možemo da ostavimo takve postupke bez odgovora", rekao je Putin na sastanku oranizacionog odbora Pobeda govoreći o pokušajima revizije istorije kada je reč o Drugom svetskom ratu i nacističkim ratnim zločincima, prenosi TAS S. Putin je rekao da će se Rusija oslanjati na činjenice i učiniti sve da osigura kontinuitet istorijskog pamćenja u ruskom društvu kako bi buduće generacije sačuvale istinu o ratu, decenijama i vekovima kasnije i poštovanje prema herojima, svojim prethodnicima.

On je istakao da uz značaj masovnih obeležavanja godišnjica, prioritet treba dati sistematskom radu. Ruski lider je podsetio da je za odbranu ove godine izdvojeno tri biliona rubalja (ili 42 milijarde dolara po trenutnom kursu), dok američki vojni rashodi, prema rečima Putina, "premašuju 770 milijardi".

Ako gledamo apsolutne iznose, Rusija je negde u prvih 10 zemalja, ali pri kraju tog spiska, precizirao je predsednik.

Kako je rekao, ispred Rusije nisu samo SAD, Kina, Indija, Saudijska Arabija, sve vodeće evropske zemlje poput Nemačke, Francuske, Velike Britanije, već i zemlje poput Japana, koje nešto malo više, ali ipak troše više od Rusije na nacionalnu odbranu, uprkos tome što kod njih po Ustavu vojska praktično i ne postoji. Istovremeno, ruska vojska ima najsavremenije nuklearne snage obuzdavanja, primetio je on.

"Imamo generalno novu vrstu strateškog oružja, interkontinentalni blok ‘Avangard’ sa hipersoničnom brzinom. Niko drugi još nema, ali mi imamo hipersonično oružje", istakao je Putin.

(Glas javnosti/B92)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR