Glas Javnosti

Vlada Južne Koreje tužila zaražene turistkinje

Svet
Autor: Glas javnosti

Posetile ostrvo Jeju uprkos tome što je jedna imala simptome

Pokrajinska vlada ostrva Jeju u Južnoj Koreji tužila je dve žene koje su posetile ovo ostrvo uprkos tome što je mlađa imala simptome virusa korona.

U pitanju su majka, stara 52 godine, i 19-godišnja ćerka, koja se nedavno vratila u rodnu Južnu Koreju sa studija u Bostonu, piše CNN. Majka i ćerka stigle su 20. marta na Jeju, koji je popularno odmaralište za Koreance, uprkos činjenici da je devojka pet dana ranije, nakon povratka u zemlju, poslata u karantin, navodi se u saopštenju za javnost iz pokrajinske kancelarije ostrva.
 
Ćerka je počela da pokazuje ​​simptome virusa korona 21. marta, navodi se u saopštenju, ali ona i njena majka ostale su na ostrvu još četiri dana, kontaktirajući s oko 47 osoba na 20 lokacija. I majka i ćerka saznale su da su pozitivne na virus kada su se testirale po povratku kući u okrug Gangnam u Seulu.
 
Provincija Jeju podnela je tužbu protiv protiv majke i ćerke tražeći odštetu u iznosu od 107 hiljada američkih dolara. Tužioci uključuju i dvoje stanovnika Jejua koji su morali u karantin od kada su komunicirali sa ženama i dve firme na ostrvu koje su bile prisiljene da se zatvore.
 
Od 5. aprila, Korejski centri za kontrolu i prevenciju bolesti (KCDC) izvestili su o 94 nova slučaja u Južnoj Koreji, čime je ukupan broj slučajeva porastao na 10.156. Od izbijanja virusa korona zabeleženo je 177 smrtnih slučajeva, a oporavilo se 6.325 ljudi

(Izvor. Klix.ba/021)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR