Glas Javnosti

VISOKI PREDSTAVNIK EU POZIVA NA IZOLACIJU RUSIJE: Što više oružja isporučiti Ukrajinii

Svet
Autor: Glas javnosti

Ukrajini treba isporučiti više oružja da se odupre ruskoj agresiji i što više izolovati Rusiju u međunarodnoj zajednici, kao i uvesti dodatne sankcije Moskvi, izjavio je visoki predstavnik EU Žozep Borel prilikom dolaska na zasedanje šefova diplomatija NATO.

Borel je rekao da će u tom cilju zajedno s predsednicom Evropske komisije (EK) Ursulom fon der Lajen otputovati u Kijev i razgovarati s ukrajinskim predsednikom Volodimirom Zelenskim, šefom diplomatije Dmitrom Kulebom i ministrom odbrane Oleksijem Reznikovim.



Šef Evropske službe za bezbednost i spoljne poslove (EEAS) je naglasio da je „važno nastaviti pritisak na Rusiju i dalje pomagati Ukrajinu… Zelenski ima veliku podršku, ali ono što mu je zaista potrebno to je oružje, manje aplauza, a više oružja“, prenosi N1.

"Svi znaju kakva su nedela otkrivena u Buči i drugim mestima u okoloni Kijeva", podvukao je Borel i naveo da će on i predsednica EK u razgovoru s ukrajinskim čelnicima "besumnje saznati bolje šta se tamo događa".

On je istakao da se nada da će u glasanju u UN danas biti odlučeno da se Rusiji ukine članstvo u Savetu za ljudska prava.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR