Glas Javnosti

SUKOBI NAVIJAČA FRANCUSKE I MAROKA: Ubijen dečak, jezive scene na ulicama (VIDEO)

Vesti
Autor: Glas javnosti / OBJEKTIV

Dečak je ubijen u Monpeljeu u sukobima između navijača Francuske i Maroka nakon utakmice polufinala u Kataru.

U saopštenju koje je izdala lokalna vlast navodi se da je dečaka “nasilno udario” automobil u gradu u sredu, na jugu Francuske. Dečak je prevezen u bolnicu, ali je preminuo ubrzo nakon dolaska, navodi se u saopštenju.

Kako prenosi Dejli Mejl, dečak je bio deo grupe navijača Maroka koja je pokušala da otrgne zastavu Francuske sa jednog automobila. Potom, vozač je dao gas, okrenuo se kako bi izašao iz grupe i udario mališana.

Nedugo po izbijanju nemira pojavio se i snimak brutalne tuče sa ulica Monpeljea, Nice, kao i i drugih gradova. Mediji prenose da je oko 10.000 policajaca pokušavalo da spreči nerede koje su izazvali navijači. Od toga, samo je oko 2.200 policajaca bilo u Parizu na Jelisejskim poljima i pokušavalo da uspostavi red i spreči teške incidente. Ipak, došlo je do sukoba dve strane koji nije mogao da se izbegne. Ulice Pariza, ali i Liona, Monpeljea, Brisela delovale su kao bojno polje.




Po svemu sudeći, najgore je bilo u Monpeljeu i Nici gde je jedno lice stradalo. U ovim gradovima sukobili su se navijači koji su bacali baklje jedni na druge, obarali se na ulicu i šutirali, gađali kamenicama, a paljeni su i kontejneri i kante za smeće.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR