Glas Javnosti

NASTAVLJENA HAPŠENJA SRBA NA KOSOVU I METOHIJI: Ukupno osmoro ljudi iza rešetaka!

Vesti
Autor: Glas javnosti

Hapšenja na severu Kosova i Metohiji nastavljaju posle sukoba u Banjskoj u nedelju ujutru i ubistva kosovskog policajca i najmanje četvoro Srba.

Takozvana kosovska policija uhapsila je kasno sinoć još dve osobe u hotelu u Zvečanu, u kom je nađeno i oružje. Time se broj uhapšenih Srba popeo na osam. Poslednja vest glasi: ranjeni V. T. je osumnjičen za napad na ustavni poredak i bezbednost Kosova i određen mu je pritvor od 30 dana, a odluka je doneta u Univerzitetskom kliničkom centru Kosova, gde je na lečenju.

Identitet sinoć uhapšenih još nije poznat, a kosovska policija tvrdi da je u hotelu nađena značajna količina oružja i da se ispituje njihova povezanost sa grupom koja je ubila kosovskog policajca i ranila dvojicu.

Prethodno su uhapšeni u rejonu Banjske B. S. i V. T, obojica sa severa Kosova. Oni su uhvaćeni u zoni sukoba, na terenu nadomak manastira Banjska, tokom povlačenja grupe od oko tridesetak Srba koje vlasti u Prištini smatraju odgovornim za sukob sa kosovskom policijom.






Prema nezvaničnim informacijama, B. S. i V. T. su na sebi imali zelene uniforme, a albanski izvori tvrde da su obojica ranjeni. Srpski izvori sa severa Kosova međutim tvrde da B. S. nije ranjen i da se ne nalazi u bolnici u Prištini.

Dok je u nedelju trajao višečasovni oružani sukob, kosovska policija je hapsila u okolini zone okršaja. Tada je uhapšeno četvoro Srba koji nisu bili uniformisani. Na različitim lokacijama uhapšeni su M. L, M. Đ, M. M, i D. V.

Policija tvrdi da su kod njih nađene radio stanice i tehnika za vezu i da su pružali logistiku i pomoć grupi koja se izvlačila iz zone sukoba. Svima je zasad određeno zadržavanje od 48 sati.

Glas javnosti/B06S

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR