Glas Javnosti

Masovne pucnjave u Americi su svakodnevna pojava

Vesti
Autor: Glas javnosti

Prema podacima Arhiva oružanog nasilja, koji masovnu pucnjavu definiše kao incident u kojem su četiri ili više osoba upucane ili ubijene, u SAD je do sada ove godine zabeleženo 627 masovnih pucnjava.

Prema definiciji lista "Vašington post", masovna pucnjava se opisuje kao "masovno ubistvo oružjem" u kojem je poginulo najmanje četiri osobe, ne računajući napadača. Ove godine je zabeleženo 38 takvih incidenata, što predstavlja najviši broj od 2006. godine.


Arhiva oružanog nasilja navodi da je prošle godine zabeleženo 645 masovnih pucnjava, dok ih je 2021. godine bilo 690. U isto vreme prošle godine, zemlja je bila svedok 617 masovnih pucnjava, prema informacijama Ej-Bi-Sija.

Najsmrtonosnija masovna pucnjava ove godine dogodila se u Luistonu u oktobru, gde je najmanje 18 ljudi ubijeno, a 13 ranjeno, što je jedan od najgorih incidenata u poslednjim decenijama. Takođe, tokom proteklog vikenda, u pucnjavi u Dalasu, 21-godišnjak sa nanogvicom ubio je pet osoba, uključujući dete, pre nego što je počinio samoubistvo.

Glas javnosti 

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR