Glas Javnosti

Ako Rusija pobedi, kreće "lov" na Srbiju

Vesti
Autor: Glas javnosti

Marko Blažić iz Centra za društvenu stabilnost smatra da će se, ako ruska ofanziva u Ukrajini bude uspešna, pritisci na Srbiju pojačati.

Kako objašnjava, pritisci na našu zemlju stići će po pitanju uvođenja sankcija Rusiji jer je Srbija jedina zemlja u Evropi koja nije uvela sankcije Rusiji.

Blažić je, komentarišući izjavu predsednika Srbije Aleksandra Vučića da će pozicija Srbije po pitanju Rusije biti još teža, ocenio za Tanjug da će težina situacije za Srbiju biti pre svega uslovljena napretkom Rusije na frontu, dodajući da se vidi koliko se situacija zakomplikovala kako je Avdejevka prešla pod kontrolu ruskih snaga.


Prema mišljenju Blažića, ukoliko ruska ofanziva bude uspešna, pritisci na Srbiju će se pojačati zato što je Srbija jedina zemlja u Evropi koja nije uvela sankcije Rusiji, ali i zbog, kako kaže, "nervoze" političkog zapada koja će biti uslovljena napretkom Rusije na frontu.

Blažić smatra da se, čak i da je Srbija uvela sankcije Rusiji, politika Zapada kada je reč o KiM ne bi promenila jer je, kako je naveo, to njihovo "čedo" koje će oni svim sredstvima da brane i da gledaju da što pre zatvore tu "Pandorinu kutiju" koju su sami otvorili i stvorili dvostruke standarde.

"Svedoci smo da se sada, pogotovo u kontekstu rata na istoku Evrope, oni pozivaju na međunarodno pravo i UN kada je Ukrajina u pitanju, a niko od njih više ne pominje Rezoluciju 1244", istakao je on.


Prema njegovim rečima, da je Srbija uvela sankcije Rusiji možda bi se stvorio određeni period gde bi popustili pritisci, ali bi kompletna politika zapada prema pitanju KiM ostala ista.

"Oni bi svim sredstvima zagovarali nezavisno Kosovo, u prvom redu svakako Nemačka i Velika Britanija", naveo je Blažić.

Glas javnosti/B01S

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR