Glas Javnosti

ZVANIČNO: Amerikanci obučavaju tajvansku vojsku!

Svet
Autor: Glas javnosti

Ministar odbrane Tajvana potvrdio je da američke trupe obučavaju ostvsku vojsku, od kojih su neke stacionirane 10 kilometara od kontinentalne Kine.

Pripadnici američkih specijalnih snaga stacionirani su na pojedinim ostrvima u okolini Tajvana odakle obučavaju oružane snage, potvrdio je novinarima u četvrtak ministar odbrane Tajvana Čiu Kuo-čeng.

Od zvaničnika je zatraženo da potvrde medijske navode o stalnom prisustvu američke vojske na Tajvanu, navodi portal Fokus Tajvan. Čiu je naveo da američki vojnici obučavaju tajvanske trupe, pomažući im da identifikuju svoje slabosti.

Prošle nedelje, američki vojni portal Snage za specijalne operacije (SOFREP) naveo je da je planirano da se američke „zelene beretke“ rasporede na Tajvanu kako bi delovale kao stalni posmatrači za obuku i pripremili specijalne jedinice ostrva.

Ovo predstavlja odstupanje od dosadašnje prakse koja je podrazumevala česte, ali nestalne posete američkog osoblja tajvanskim objektima za obuku, navodi se u izveštaju. Stalne američke snage, prema navodima, smeštene su na ostrvima Kinmen, samo 10 kilometara od kontinentalne Kine.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR