Glas Javnosti

Zelenski prelazi na odbranu

Svet
Autor: Glas javnosti

Ukrajina će izgraditi odbrambena utvrđenja od Donbasa do Zapadne Ukrajine, saopštio je predsednik Ukrajine Vladimir Zelenski.

„Održali smo sastanak na kojem smo razgovarali o izgradnji utvrđenja na glavnim odbrambenim linijama. To su avdejevski, marjinski i kupjansko-limanski pravac, kao i oni koji se graniče sa Rusijom i Belorusijom“, saopštio je Zelenski na Telegramu.

Nakon toga se oglasio poslanik Vrhovne rade Ukrajine Aleksej Gončarenko koji je rekao da izjava Zelenskog znači da je ukrajinska vojska u ćorsokaku.


„Danas je Zelenski najavio početak radova na izgradi utvrđenja, ne samo na istoku, nego i severu zemlje. Šta to znači? To znači da prelazimo na odbranu“, napisao je Gončarenko na Telegramu.

On je priznao da se vojno-industrijski kompleks Rusije razvija „sumanutim tempom“.

Gončarenko je istakao da u aktuelnoj situaciji resursi odlučuju o svemu. Po njegovom mišljenju, „Rusija će napraviti sledeći potez“.

Poznati ruski vojni analitičar Igor Korotčenko ocenjuje da je Zelenski izjavom o izgradnji linije odbrane zvanično priznao da je kontraofanziva Kijeva propala.


Ukrajinska kontraofanziva počela je 4. juna, a tri meseca kasnije ruski predsednik Vladimir Putin je saopštio da je takozvana kontraofanziva Kijeva propala. Prema rečima ministra odbrane Sergeja Šojgua, Oružane snage Ukrajine nisu postigle svoje ciljeve ni u jednoj oblasti. Početkom novembra glavnokomandujući Oružanih snaga Ukrajine Valerij Zalužni priznao je da je situacija na frontu zapala u ćorsokak, te da se ne nada proboju.

Glas javnosti / S04S 

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR