Glas Javnosti

ZELENSKI ODGOVORIO NA PITANJE DA LI BI SE ODAZVAO NA PUTINOV POZIV: "Ne koristim telegraf" (VIDEO)

Svet
Autor: Glas javnosti

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski izbegao je direktan odgovor na pitanje da li bi se javio na telefon da ga pozove ruski predsednik Vladimir Putin.

- Da li ćete se javiti na telefon ako vas večeras pozove ruski predsednik Vladimir Putin - pitali su kanadski novinari ukrajinskog predsednika na konferenciji za novinare u Кijevu.


- On nema mobilni telefon, a ja ne koristim telegraf iz 1917. godine - odgovorio je Zelenski i dodao da ga Putin "neće zvati" jer ne želi da prekine rat.

Zelenski, međutim, primećuje ukrajinski portal Strana, nije direktno rekao da se neće javljati na telefon ako ga pozove šef Кremlja.


Ukrajinski predsednik je otkrio i detalje sa ličnog sastanka sa Putinom u Parizu na samitu Normandijske četvorke 2019. godine. Zelenski tvrdi da su imali "dug razgovor" o sporazumima iz Minska.

- Rekao sam mu da sporazumi iz Minska neće funkcionisati jer sama ideja o povlačenju trupa na liniju kontakta neće funkcionisati. Stalno je postavljao pitanje prekida vatre - rekao je Zelenski.


Ukrajinski predsednik, podsetimo, rekao je na konferenciji za medije da je od početka rata poginula 31.000 ukrajinskih vojnika. Zelenski je dodao da ne želi da otkrije broj ranjenih jer bi to prema njegovim rečima pomoglo ruskoj vojsci u daljim planovima.



Glas javnosti/K04S

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR