Glas Javnosti

ZBOG FINANSIJSKE KRIZE Britanci OTKAZUJU BOŽIĆNO UKRAŠAVANJE

Svet
Autor: Glas javnosti

Veće Medveja u Kentu je saopštilo je da je doneta "tužna i teška odluka"

Upravno veće distrikta Medvej u engleskom okrugu Kent, odlučilo je da otkaže božićno ukrašavanje u ovogodišnjoj sezoni zimskih praznika zbog “izazovne finansijske situacije”.

Veće Medveja je saopštilo je da je doneta “tužna i teška odluka” zbog toga što je otkrivena potencijalno prekomerna potrošnja od 17 miliona funti u ovoj budžetskoj godini, preneo je BBC.

Desetine hiljada turista svakog decembra hrle u gradiće distrkta Medvej na Božićni festival i praznične svetkovine.

Jutjub Printskrin
foto: Glas javnosti

Opštinsko veće, koje su u maju laburisti preuzeli od konzervativaca, saopštilo je da će se ovom odlukom uštedeti 75.000 funti, uz obrazloženje predsedavajućeg opštinskog veća Vinsa Mejpla da “nema drugog izbora osim da se donese ova teška odluka”, jer je se u finanijskom izveštaju za septembar predviđa mogućnost bankrota.

– Donosimo ove neverovatno teške odluke kako bismo smanjili potencijalnu prekomernu potrošnju i osigurali da možemo da nastavimo da pružamo osnovne usluge koje smo po zakonu dužni da pružamo – rekao je Mejpl.

Njujork_Ing.jpg
foto:

Upravno veće distrikta Medvej saopštilo je da će se praznične svetkovine i tradicionalni Božićni festival u vrtovima zamka Ročester odvijati u skladu sa planom.

Glas javnosti / O10S

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR