Glas Javnosti

Video koji su napravili teroristi povučen sa mreža: Islamska država tvrdi da stoji iza masakra

Svet
Autor: Glas javnosti

Islamska država je u petak preuzela odgovornost za teroristički napad u kojem su ubijene 133 osobe, a više od 140 je povređeno

Teroristička organizacija Islamska država objavila je večeras video-snimak za koji tvrdi da je snimak napada na tržni centar "Krokus siti" u Moskvi.

Video-snimak traje minut i po i prikazuje naoružane ljude koji otvaraju vatru na nekoliko osoba koje ulaze u koncertnu dvoranu, prenosi Rojters

Islamska država je u petak preuzela odgovornost za teroristički napad u kojem su ubijene 133 osobe, a više od 140 je povređeno.

Sa druge strane, glavna urednica "Rasija sevodnja" Margarita Simonjan navela je da su ruske vlasti već utvrdile ko je učestvovao u terorističkom napadu i dodala da nije u pitanju Islamska država.

- To su Ukrajinci. I zato su, pre nego što su ove osobe uhapšene, zapadne specijalne službe tvrdile da su napadači iz ISIS-a. To ih je i odalo - rekla je Simonjan.

Ruski predsednik Vladimir Putin je u obraćanju naciji rekao da su izvršioci terorističkog napada krenuli da beže prema Ukrajini preko ranije pripremljenog sigurnog prolaza za prelazak državne granice.
On je dodao da će Rusija identifikovati i kazniti sve koji stoje iza terorističkog napada.

Glas javnosti /D03S 

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR