Glas Javnosti

Ukrajinci priznali da se za njih bore plaćenici iz čak 50 zemalja (VIDEO)

Svet
Autor: Glas javnosti

Među plaćenicima su "borci, veterani specijalnih operacija i drugih vojnih jedinica" iz SAD, Velike Britanije, Australije, Danske i drugih zemalja Evrope, Azije, Afrike i Južne Amerike.

Glavna obaveštajna uprava Ministarstva odbrane Ukrajine priznala je da se u ukrajinskim trupama bore plaćenici iz 50 zemalja.

"Danas je godišnjica stvaranja međunarodne legije Glavne obaveštajne uprave Ministarstva odbrane Ukrajine. Legija je ujedinila dobrovoljce iz više od 50 zemalja sveta", navodi se u objavi na Telegramu.



Kako tvrde, među plaćenicima su "borci, veterani specijalnih operacija i drugih vojnih jedinica" iz SAD, Velike Britanije, Australije, Danske i drugih zemalja Evrope, Azije, Afrike i Južne Amerike.

Ministarstvo odbrane Rusije saopštilo je ranije da poseduje dokaze koji ukazuju na direktno učešće stranih plaćenika iz SAD, Kanade, i zemalja Evropske unije u ukrajinskom sukobu, koji su otkriveni u oslobođenoj Avdejevki. 

"Protivnik je prilikom bekstva sa svojih pozicija ostavio ogromnu količinu dokaza, koji potvrđuju da direktno učešće plaćenika iz SAD, Kanade i zemalja EU u okviru nacionalističkih jedinica Oružanih snaga Ukrajine", navodi se u saopštenju. 

Ministar odbrane Sergej Šojgu je krajem prošle saopštio da je od početka Specijalne operacije ukupno poginulo više od 5.800 stranih boraca, od kojih je 1.427 iz Poljske, 466 iz SAD i 344 iz Velike Britanije.

I portparol Kremlja Dmitrij Peskov, komentarišući optužbe Francuske da Rusija širi dezinformacije o smrti francuskih vojnika u Harkovu, izjavio je da Rusija ima dokaze i informacije da se strani plaćenici bore na strani kijevskog režima.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR