Glas Javnosti

UKIDAJU POVLASTICE? Promena pravila ulaska u Diznilend za osobe sa invaliditetom

Svet
Autor: Glas javnosti

Portparol je ponovio da parkovi ne zahtevaju dokaze ili dokumentaciju o invaliditetu od posetilaca i da ne planiraju da to čine u budućnosti.

Kompanija "Dizni" objavila je da unosi izmene u svoja pravila na osnovu kojih je bilo omogućeno da posetioci Diznilenda sa invaliditetom izbegnu čekanje u redu nakon što su ljudi koji ne ispunjavaju kriterijume zloupotrebljavali dosadašnja pravila.

Portparol "Diznija" rekao je u petak da su se prijave za pristup osobama sa invaliditetom utrostručile u poslednjih pet godina i da su uključivale ljude koji ne ispunjavaju kriterijume.


Portparol je istakao da je program usluge pristupa osobama sa invaliditetom (DAS) najtraženija usluga u tematskim parkovima na Floridi i u Kaliforniji.

Portparol je ponovio da parkovi ne zahtevaju dokaze ili dokumentaciju o invaliditetu od posetilaca i da ne planiraju da to čine u budućnosti. Program DAS pokrenut je 2013. godine kako bi pomogao posetiocima koji nisu u mogućnosti da čekaju u redovima duži vremenski period, navodi se na sajtu "Diznija".

Prema sadašnjim pravilima, šest osoba iz iste grupe može istovremeno da koristi propusnicu koja omogućava da se ne čeka u redu, ali od sledećeg meseca u pojedinim parkovima broj takvih osoba se smanjuje na četiri.

Nije jasno da li će porodice od šest ili više članova biti izuzete od promena ili ne, navodi Skaj njuz.


Posetioci će takođe morati da čekaju 120 dana pre nego što mogu ponovo da se prijave za DAS program, što je duplo u odnosu na sadašnjih 60 dana.

Onima za koje se utvrdi da su lagali o invaliditetu može se trajno zabraniti ulazak u parkove, bez refundiranja preostalih karata ili propusnica, navodi se na sajtu kompanije.

Očekuje se da će nova pravila stupiti na snagu 20. maja u parku na Floridi i 18. juna u Kaliforniji.


Glas javnosti/ U01S

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR