Glas Javnosti

UHAPŠEN UKRAJINSKI AGENT: Pripadnici ruskog FSB priveli špijuna koji je pripremao napad na rusku vojsku u Zaporožju

Svet
Autor: Glas javnosti

Pripadnici specijalne službe Rusije priveli su agenta Službe bezbednosti Ukrajine (SBU) u Zaporoškoj oblasti, koji je pripremao teroristički napad na rusko vojno osoblje.

Ovo je saopštila pres-služba ruskog odeljenja FSB za oblast Zaporožja.

"Operativni službenici Federalne službe bezbednosti Rusije za Zaporošku oblast priveli su jednog stanovnika regiona koji je pomagao kriminalcima u pripremi terorističkog akta protiv ruskih vojnih lica" navodi se u izveštaju.

Utvrđeno je da je stanovnik regije Zaporožje dobio eksploziv od službenika SBU.


"Po instrukcijama ukrajinskih specijalnih službi, terorista je nabavio komponente neophodne za pravljenje molotovljevog koktela i opremio novo skrovište za prenošenje navedenih predmeta izvršiocima terorističkog napada", saopštila je pres-služba.

U odnosu na pritvorenika, istražno odeljenje Federalne službe bezbednosti Rusije za Zaporošku oblast otvorilo je krivični postupak po delu 3 čl. 205.1 Krivičnog zakona Ruske Federacije (promovisanje terorističkih aktivnosti). Prilikom pretresa kuće osumnjičenog, stručnjaci su pronašli i zaplenili 3 TNT bombe od po 400 g i komponente kupljene za proizvodnju zapaljive smeše.

Glas javnosti/TASS

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR