Glas Javnosti

Торнадо у Нешвилу срушио 40 зграда и усмртио седморо људи

Svet
Autor: Politika.rs/pixabay

Нешвил – Најмање седморо људи страдало је рано јутрос када су два торнада погодила Нешвил, у америчкој савезној држави Тенеси, а срушено је и четрдесетак зграда.

Власти су замолиле људе да остану у затвореном простору како се не би излагали опасности од срушених зграда, испрекиданих далековода и огромног сломљеног дрвећа.

Школе, судови и саобраћај су затворени, а четири бирачка места померена су само неколико сати пре него што је требало да почне гласање у дану познатом као „супер уторак”.

„Торнадо је захватио целу област, пуно људи је у болницама а било је и смртних случајева”, рекао је градоначелник Нешвила Џон Купер Тенесијен током посете склоништу за хитне случајеве, пренела је Бета.

Портпаролка Агенције за управљање кризним ситуацијама у Тенесију Меги Хенен рекла је да је полиција потврдила седам смртних случајева.

„Аеродром Џон К. Тјун претрпео је значајну штету услед тешких временских прилика, неколико хангара је уништено а далеководи су пропали”, изјавила је портпаролка аеродрома и додала да нема извештаја о повређенима.

Због информације да је процурео гас присилно је евакуисана једна зграда у Џерманауну.

Црвени крст из Тенесија објавио је на свом Твитер налогу да је отворено склониште у центру града.

Нешвил Електрик је твитнуо да су у торнаду оштећене четири његове трафостанице због чега је око 44.000 корисника остало без струје.

Џеф Робертс из Изборне комисије рекао је рано јутрос да се информације о штети на бирачким местима прикупљају како би биралишта била отворена за супер уторак.

Тенеси је једна од 14 савезних америчких држава која ће данас гласати за кандидата из редова демократа који ће се супротставити Доналду Трампу, као републиканском кандидату, на председничким изборима.

 

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR