Glas Javnosti

TAJFUN KOINU OKOVAO KINU! Hong Kong obustavio sve letove

Svet
Autor: Glas javnosti

Više od 70 letova otkazano je zbog upozorenja na Tajfun Koinu

Hongkong je u nedelju izdao treće po veličini upozorenje na jak razorni vetar pošto je tajfun Koinu doneo olujni vetar sa jakim pljuskovima koji se očekuju tokom nedelje.


Povišena uzbuna, efektivno zatvara ceo grad, sa ograničenim uslugama podzemne železnice. Više od 70 letova je otkazano, transportne usluge su obustavljene i škole su zatvorene, a meteorološka opservatorija savetuje meštanima da izbegavaju nizije.





„Koinu će večeras biti najbliži Hong Kongu, zaobilazeći oko 70 kilometara južno“, saopštila je opservatorija Hong Konga, savetujući meštanima da izbegavaju niže oblasti.



„Ako Koinu održi trenutni intenzitet, očekuje se da će njegovi uraganski vetrovi večeras biti prilično blizu mora“, navodi se u saopštenju. „U zavisnosti od varijacije jačine vetra na lokalnom nivou, Opservatorija će proceniti potrebu za izdavanjem viših signala upozorenja o tropskim ciklonima.


foto:tviter 

Škole, vrtići, kargo terminali, trajekti i autobusi najavili su obustavu saobraćaja za današnji dan, pošto je oluja podržala maksimalnu brzinu od 145 kilometara na sat.


Glas javnosti 

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR