Glas Javnosti

SKANDAL SVETSKIH RAZMERA! Osnivač Svetske rvačke organizacije optužen za TRGOVINU LJUDIMA!

Svet
Autor: Glas javnosti

U centru skandala koji potresa svet profesionalnog rvanja nalazi se Vince McMahon, osnivač i dugogodišnji vođa World Wrestling Entertainment (WWE).

Bivša zaposlena u WWE-u, Janel Grant, podnela je tužbu protiv McMahona i Johna Laurinaitisa, bivšeg šefa talenata WWE-a, optužujući ih za seksualno zlostavljanje i trgovinu ljudima.

Prema tužbi, Grant tvrdi da je bila žrtva fizičkog i emocionalnog zlostavljanja, seksualnog napada i trgovine ljudima u kompaniji, nakon što je 2019. godine zaposlena u pravnom odeljenju WWE-a. Njen angažman usledio je nakon što je, kako tvrdi, bila primorana da započne fizički odnos sa McMahonom u zamenu za posao.


Grant dalje navodi da je McMahon, koji sada ima 78 godina, regrutovao ljude da imaju seks sa njom u sedištu WWE-a i podvrgao je "aktima ekstremne okrutnosti i poniženja". Takođe se tvrdi da je McMahon delio seksualno eksplicitne fotografije i snimke Grant sa drugim muškarcima, uključujući i zaposlene u WWE.

Situacija postaje još ozbiljnija kada se uzme u obzir da je Grant optužila McMahona za trgovinu ljudima unutar kompanije. U tužbi se navodi da je McMahon nudio seks sa Grant jednom od svojih zvezdaških rvača kao prednost u 2021. godini, što sugeriše na komercijalizaciju seksualnih usluga unutar WWE-a.


Grant traži odštetu i poništavanje neprijavljivanja u iznosu od 3 miliona dolara, od kojih tvrdi da je primila samo 1 milion dolara. Njeni pravni zastupnici izjavili su da se Grant odrekla anonimnosti jer se "nada da će njena tužba sprečiti druge žene da postanu žrtve".

McMahon je napustio WWE u julu 2022. godine nakon otkrića o višestrukim isplatama ženama koje su optuživale seksualno zlostavljanje. Incidenti su naveli kompaniju da pokrene poseban istražni odbor svog Odbora direktora kako bi istražili ove incidente. Istraga je završena tokom poslednjeg kvartala 2022. godine, iako su istrage koje vode vladine agencije još uvek u toku.

Glas javnosti

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR