Glas Javnosti

RUSKO "NJET" Britanskom ribolovu u Baltiku

Svet
Autor: Glas javnosti

Državna duma usvojila je zakon kojim se poništava sporazum iz 1956. godine koji je britanskim ribarima dozvoljavao da pecaju u ruskoj zoni Barencovog mora.

"Ovaj sporazum je, nažalost, bio jednostran i davao je ovlašćenja i prava samo našim tadašnjim partnerima da love ribu. Ovaj sporazum našim ribarima nije dao takva ovlašćenja. Bio je jednostran i nije doneo bilo kakvu korist sovjetskim ribarima“, rekao je on na sastanku Državne dume, zamenik šefa Ministarstva poljoprivrede Maksim Uvaidov.

Uzimajući u obzir odluku Velike Britanije od 15. marta 2022. godine da ukine režim najpovlašćenijih nacija u bilateralnoj trgovini sa Rusijom, poništavanje sporazuma „neće izazvati ozbiljne spoljnopolitičke i ekonomske posledice“ za Moskvu, navodi se u obrazloženju.

Predsednik Ruskog udruženja ribara Nemac Zverev objasnio je za Sputnjik da jednostrani izlazak iz sporazuma ne predstavlja kršenje međunarodnog prava. Kako je potpredsednik Saveta federacije Konstantin Kosačov primetio na Telegramu, zabrana ribolova u ruskoj zoni Barencovog mora je odavno sazrela, ona je po zakonu i adekvatna je mera Moskve na neprijateljske akcije Londona.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR