Glas Javnosti

RUSKI PATRIJARH KIRIL: Postoji rizik da Rusi izgube sebe i Rusiju, ako se pogorša situacija s imigrantima

Svet
Autor: Glas javnosti

Postoji "sve više dokaza" o udruživanju imigranata u kriminalne zajednice, kao i o sukobima i problemima povezanim s tim.

Postoji rizik da Rusi izgube sebe i Rusiju, ako se pogorša situacija s imigrantima, koji ne govore ruski i ne poštuju rusku kulturu, izjavio je danas poglavar Ruske pravoslavne crkve patrijarh Kiril.

"Važna tema na koju smatram da je neophodno da se vratim je skup problema povezanih s posledicama dolaska brojnih imigranata koji se ne trude i ne žele da se integrišu u našu zemlju, društvo ili barem da nauče da poštuju verske i kulturne običaje naše zemlje. A situacija se pogoršala u odnosu na prošlu godinu", rekao je patrijarh Kiril, navedeno je na sajtu crkve.

Prema njegovim rečima, postoji "sve više dokaza" o udruživanju migranata u kriminalne zajednice, kao i sukobima i problemima povezanim s tim, prenosi RIA.

"Pozivam predstavnike državnih tela i čelnike poslovne zajednice koji potražuju jeftinu radnu snagu da zapamte da ćemo, ako se opisani trend nastavi, izgubiti sebe, izgubićemo Rusiju - višenacionalnu državu, čije su jezgro ruski pravoslavci", naglasio je Kiril.

Dodao je da identitet ruskog naroda "treba zaštititi od erozije spolja, bilo zbog migracija ili nametanja globalističke kulture", kao i da je najbolji oblik odbrane stvaranje, te da je važno da ruski narod ceni svoju veru, istoriju i kulturu.

Prethodno je ruski predsednik Vladimir Putin, sumirajući rezultate godine, rekao da problem s zaposlenim imigrantima nije jednostavan, ali da se ekonomski problemi ne smeju rešavati na štetu autohtonog stanovništva.

Prema njegovim rečima, potrebno je da svi imigranti "poštuju naše zakone i tradiciju naroda Ruske Federacije, a da nadležna tela to nadziru".

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR