Glas Javnosti

RUSKA PVO RADILA PUNOM PAROM: Oborila 124 bespilotne letelice u jednom danu

Svet
Autor: Glas javnosti

U protekla 24 časa, ruski sistemi PVO oborili su ukrajinski borbeni avion MiG-29, 124 besposadna vazduhoplova, sedam krstarećih raketa "storm šedou", jednu raketu sistema "patriot" i tri rakete višecevnog lansera HIMARS, saopštilo je Ministarstvo odbrane Ruske Federacije.

"Sistemi PVO u oblasti sela Belozerka, Hersonske oblasti oborili su MiG-29 ukrajinskog ratnog vazduhoplovstva. U protekla 24 časa, presreli smo sedam krstarećih raketa storm šedou britanske proizvodnje, jednu raketu zemlja-vazduh sistema patriot, kao i tri rakete lansirane iz HIMARS-a američke proizvodnje", navodi se u saopštenju.


"Dodatno, 124 bespilotne letelice su uništene u oblasti Mirnoja, Zaporoške oblasti, Lozovoja i Ključevoja u DNR, Podgornoja, Novogorovka i Kremenaje u LNR", piše u saopštenju.

Operativno-taktička avijacija, raketne, artiljerijske i jedinice opremljene besposadnim vazduhoplovima Oružanih snaga RF su u protekla 24 časa izvršile dejstvo po živoj sili i opremi ukrajinskih snaga u 117 rejona, dodaju iz ruskog Ministarstva odbrane.


Glas javnosti/R02S

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR