Glas Javnosti

RUSKA OSVETA ZA SEVASTOPOLJ: U raketnom napadu na Odesu uništen hotel koji je bio atrakcija ukrajinske luke (VIDEO, FOTO)

Svet
Autor: Glas javnosti

Ukrajinska vojska je saopštila da je u noćašnjem ruskom napadu raketama i dronovima na luku Odesa jedna žena ranjena, a zgrade i lučka infrastruktura teško oštećeni.

Rojters prenosi tvrdnje vazdušnih snaga Ukrajine da je njena protivvazdušna odbrana uništila 19 dronova Šahid proizvedenih u Iranu, kao i 11 krstarećih raketa i dve hipersonične rakete koje je Rusija lansirala, pre svega ciljajući Odesu.

Agencija Ukrinform prenosi navode Službe za vanredne situacije Odeska oblasti da je u tom napadu uništen hotel "Odesa" koji se nalazio u toj luci na Crnom moru.



- Hotel u morskoj luci u Odesi bio je obeležje i sjajna atrakcija za sve koji su ikada bili u nađem gradu. Danas ga je Rusija uništila - saopšteno je iz te službe.

Navodi se da je taj hotel u morskoj luci izgrađen 2001, a nije bio u upotrebi od 2011.



Napad na Odesu i ovaj hotel desxio se samo nekoliko dana nakon ukrajinskog raketnog udara na sedište ruske Crnomorske flote u Sevastopolju na Krimu.

BBC je u petak objavio da je udar izveden tokom sastanka komandanata flote, a ukrajinska vojska je tvrdila da je u napadu bilo mrtvih i ranjenih.



Rusija je istog dana saopštila da je jedan mornar nestao nakon napada.


Glas javnosti/Reuters/Ukrinform/BBC

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR