Glas Javnosti

RUSI UPOZORAVAJU: Rešenje ukrajinskog sukoba mora uzeti u obzir nove ruske regije

Svet
Autor: Glas javnosti

Važnost odnosa Jermenije i Rusije je teško preceniti, jer je ta zemlja blizak partner Moskve, poručio je portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

Ulazak Donbasa i Novorosije u sastav Ruske Federacije moraju svi uzeti u obzir prilikom rešavanja ukrajinskog sukoba, izjavio je portparol Kremlja Dmitrij Peskov, komentarišući reči generalnog sekretara UN Antonija Gutereša o okončanju ukrajinskog sukoba uz očuvanje teritorijalnog integriteta Ukrajine.

"Geopolitičke realnosti u Ukrajini su sada potpuno drugačije. Ruska Federacija postala je veća, ima četiri nova regiona i to se mora uzeti u obzir", kazao je Peskov.


Ranije je zvanični predstavnik generalnog sekretara UN Stefan Dižarik prokomentarisao informacije da će bivši američki predsednik Donald Tramp, ako bude ponovo izabran, tražiti teritorijalne ustupke Kijeva za okončanje sukoba.

Dižarik je rekao da Gutereš želi da vidi kraj sukoba "na osnovu relevantnih rezolucija UN i uz poštovanje teritorijalnog integriteta Ukrajine".

Govoreći o odnosima između Moskve i Jerevana, Peskov je rekao da je važnost odnosa Jermenije i Rusije teško preceniti, jer je ta zemlja blizak partner Moskve.

"Jermenija je naš blizak partner. Ona je naš saveznik, zemlja sa kojom nas spajaju mnogi integracioni formati, kao što su ZND, EAEU i drugi, kao i istorijski bilateralni odnosi, humanitarni odnosi, čiji je značaj teško precenti", ocenio je portparol Kremlja.


On je napomenuo da je dijalog Rusije i Jermenije u toku na radnom nivou i izrazio nadu da će sva teška pitanja u odnosima, koja su se pojavila u poslednje vreme, biti rešena.

Glas javnosti / R02S 

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR