Glas Javnosti

RODŽER VOTERS: Hamas ima moralnu obavezu da pruži otpor Izraelu

Svet
Autor: Glas javnosti

Britanski rok muzičar Rodžer Voters smatra da je Hamas bio "moralno obavezan da se odupre okupaciji" 7. oktobra i optužio Izrael da "izmišlja priče" o terorističkom napadu, prenosi "Dejli mejl".

Jedan od osnivača "Pink Flojda", koga su optuživali za antisemitizam jer podržava Palestince, rekao je gostujući u podkastu "Rambl sistem apdejt", da mu je "nešto veoma sumnjivo" u tome što Izrael nije shvatio da ih Hamas napada.

"Zar nisu čuli buku kada su digli u vazduh, šta god je trebalo da dignu u vazduh, da bi prešli granicu", pitao je.


Voters, koji je rekao da je "protivnik čitave cionističke vežbe", rekao je da je Hamas "apsolutno pravno i moralno obavezan da pruži otpor".

"Ne znamo šta su uradili, ali da li je bilo opravdano da se odupru okupaciji? Da! To je Ženevska konvencija – oni su apsolutno pravno i moralno obavezni da se odupru okupaciji od 1967. To je obaveza", rekao je i dodao da osuđuje ratne zločine "ako su počinjeni".

On je napomenuo da su Izraelci objavili koliko je ljudi stradalo tog dana i ko su bili te da su prvih 400 žrtava bili izraelski vojnici što, kaže, "nije ratni zločin"


"Naravno da to ne osuđujem, ali Izraelci su to naduvali preko svake mere izmišljajući priče o odsecanju glava bebama", rekao je Voters.

"Ne možete braniti državu Izrael u genocidu koji se dešava danas i sutra i prekosutra u Gazi", poručio je.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR