Glas Javnosti

PUTIN NIKAD JASNIJI: Ukrajina je za nas pitanje života i smrti

Svet
Autor: Glas javnosti

Situacija oko Ukrajine je za Zapad pitanje taktičke pozicije, dok je za Rusiju od vitalnog značaja, izjavio je ruski predsednik Vladimir Putin televiziji Rusija 24, komentarišući „istorijski deo” intervjua sa Takerom Karlsonom.

On je istakao da je važno da i ruski i slušaoci u inostranstvu shvate koliko je za Rusiju osetljivo i važno „sve što se dešava na ukrajinskom pravcu“.

- Za njih (Zapad) to je poboljšanje taktičke pozicije, a za nas je to sudbina, to je pitanje života i smrti. Želeo sam da ljudi koji će ovo slušati (intervju sa Karlsonom) to da shvate. Da li sam uspeo u tome ili ne - nije na meni da sudim - naglasio je Putin.

Jedan od najpopularnijih i najautoritativnijih američkih televizijskih kanala Foks Njuz nazvao je oslobođenje Avdejevke značajnom pobedom ruskog predsednika Vladimira Putina, koja „označava prekretnicu” u ukrajinskom sukobu pred celim svetom.

- Putin osvaja značajnu pobedu, a ovaj događaj označava prekretnicu u ratu pred celim svetom - navodi se u materijalu objavljenom na glavnoj stranici kanala.

Autori publikacije su izrazili uverenje da će oslobođenje Avdejevke „ojačati moral Rusije uoči dvogodišnjice sukoba i predstojećih predsedničkih izbora u Rusiji“.


Kako navode, poraz ukrajinskih oružanih snaga u Avdijevki dogodio se u pozadini sve većeg nedostatka municije i poteškoća u odobravanju novog finansiranja Kijeva od američkog Kongresa.

U subotu uveče, glavnokomandujući Oružanih snaga Ukrajine Aleksandar Sirski saopštio je odluku o povlačenju ukrajinskih jedinica iz Avdejevke i prelasku na odbranu. 

Vladimir Zelenski je priznao činjenicu odluke o povlačenju trupa iz Avdijevke. Oružane snage Ukrajine saopštile su ranije da je situacija za ukrajinske trupe u oblasti Avdejevke kritična, gora je nego u Artemjovsku, koji je Kijev predao u maju 2023. godine, a ukrajinskom operacijom tamo je tada komandovao Sirski.

Glas javnosti/S04S

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR