Glas Javnosti

PURSKI PATRIJARH KIRIL: Čovečanstvo, očigledno, nažalost, ne može da živi bez rata

Svet
Autor: Glas javnosti

Čovečanstvo, očigledno, nažalost, ne može da živi bez rata, ali vernici mogu i treba da minimiziraju štetu od njega, smatra patrijarh moskovski i cele Rusije Kiril.

"Nažalost, moramo reći da čovečanstvo izgleda nesposobno da živi bez rata - takva je grešna priroda čoveka. Ali mi možemo i moramo da minimiziramo humanitarnu štetu od vojnih akcija, ako su te akcije počele, posebno kada su u pitanju narodi koji su izašli iz jedne krstionice, koje imaju zajedničku istoriju – mislim na narod Rusije i Ukrajine“, rekao je patrijarh na sastanku sa učesnicima festivala „Vera i reč“ koja se održava u Sabornom hramu Hrista Spasitelja.

On je istakao da pozive na mir u Ukrajini vodećih verskih zajednica, uključujući katolike, zanemaruje kolektivni Zapad, koji je zainteresovan za produženje sukoba.

Juče je ruski patrijarh izjavio da je zahvaljujući nuklearnom oružju, stvorenom „po promislu Božijem“, Rusija ostala slobodna i nezavisna.

"Zahvaljujući neizrecivom promislu Božijem ovo oružje je napravljeno u manastiru Svetog Serafima. Zahvaljujući ovoj moći Rusija je ostala nezavisna i slobodna“, rekao je patrijarha Kirila.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR