Glas Javnosti

PRIPREMALI NAPAD? U Turskoj privedene 33 osobe osumnjičene za veze sa Islamskom državom

Svet
Autor: Glas javnosti

Turska policija privela je 33 osobe osumnjičene za veze sa grupom Islamska država i pripremanje napada uoči lokalnih izbora u zemlji kasnije ovog meseca, rekao je ministar unutrašnjih poslova Ali Jerlikaja.

„Osumnjičeni su pripremali i tragali gde će delovati pre predstojećih izbora“, napisao je ministar na mreži X. Izbori treba da se održe 31. marta.

Antiteroristička policija u Sakaraji u severozapadnoj Turskoj u racijama je pronašla oružje, novac i „dokumente o organizaciji“, rekao je on.


„Nećemo tolerisati teroriste. Nastavićemo našu borbu bez prekida uz velike napore naših bezbenosnih snaga“, rekao je Jerlikaja.

Mreža je obezbeđivala ljude za ratne zone i finansijsku podršku za Islamsku državu, dok je delovala iz ilegalnih džamija i verskih škola, rekao je on.

Turska je pogođena brojnim napadima vezanim za Islamsku državu poslednjih 10 godina, uključujući oružani napad u crkvi u Istanbulu u januaru, kada je jedna osoba poginula.

Islamska država povezana je i sa najsmrtonosnijim napadom u zemlji, kada je više od 100 ljudi poginulo na mirovnom skupu u Ankari u oktobru 2015. godine.


Glas javnosti/ N01S

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR