Glas Javnosti

PREMINUO BVIŠI PREMIJER SSSR-A: Nikolaj Rižkov umro u 94. godini

Svet
Autor: Glas javnosti

Nikolaj Rižkov, bivši predsedavajući Saveta ministara Sovjetskog Saveza i član gornjeg doma Saveta Federacije, preminuo je, izjavila je predsednica Saveta Federacije Valentina Matvijenko.

„Preminula je neverovatna ličnost Nikolaj Rižkov. Bio je čovek svog vremena, jedinstvena ličnost i istaknuti državnik“, napisala je ruska senatorka na svom Telegram kanalu.


Prema rečima Matvijenkove, Rižkov je uvek pokazivao iskrenu posvećenost poslu koji je pred nama i postizanju rezultata, i iskreno mu je stalo do ljudi i svoje zemlje.


"Čovek rada"

Rižkov je bio sjajan primer poštenog, nesebičnog i odgovornog „čoveka rada“, koji se iz skromnih korena izdigao u fabričkim pogonima do nekih od najviših funkcija u zemlji, ali je uvek ostao pošten „radni čovek“, čija su dostignuća zaslužuju „poštovanje i dostojno mesto u istoriji“, naglasila je ona.


Rižkov, "ruski heroj rada", imao je 94 godine.

1985-1991. bio je na čelu sovjetske vlade kao predsedavajući Saveta ministara SSSR-a, a kasnije je bio član ruske Državne dume, donjeg doma parlamenta, u 1995-2003. Dve decenije, od 2003. do 2023., bio je član Saveta Federacije gornjeg doma kao senator koji je predstavljao graničnu Belgorodsku oblast.


Glas javnosti/K04S

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR